LogoMenu
Logo
Menu

Koncerter

MUSIKiKANTENs formål er at støtte og styrke det danske musikliv og særligt med fokus på de mindre akustiske ensembler. Vores ønske er at tilbyde koncerter til folk i et yderkantsområde, og præsentere folk for den lidt smallere musikgenre såsom klassisk ensemble-musik og akustisk jazz- og folkemusik. Da vi er et ny-opstartet sted, er vi i fuld gang med at undersøge muligheder for at tilbyde et alsidigt og spændende koncertprogram.

Det er vores ambition at sprede musik og kultur på højeste niveau til folket, derfor er alle musikerne/ensemblerne professionelle.

Godt nytår!!

Tak for 5 gode koncerter i 2023 :-)

Koncertprogram 2024 ses herunder.

Billetter købes her på hjemmesiden under hver koncertomtale.

Koncertprogrammet 2024 er indtil videre støttet af Odense Kommune og William Demant Fonden og Foreningen Ballhaus. Vi arbejder fortsat på mere fondsstøtte for at kunne tilbyde flere koncerter i 2024.

Koncerter 2024

Støttet af Odense Kommune, William Demant Fonden og Ballhaus

Alle koncerterne inkluderer en drink og snacks. Dørene åbner 30 min. før koncerten.

En eftermiddag ved gadekæret

Fællessang - oplæsning - musik

5/5 2024

kl. 15.00

Et hyggeligt og socialt arrangement hvor der både er mulighed for at røre stemmebåndene med sang og med snak. Vi synger sammen, både kendte og mindre kendte fællessange. Pianisten Inge Bjarke akkompagnerer fællessangen.

Midtvejs vil der være et lille kulturelt indslag på ca. 15 min. i form af oplæsning og/eller musik.

Denne gang spiller trioen Trio Klari (3 klarinetter), og der læses en tekst af Torben Antonsen.

Pris inkl. kaffe og kage: 105 kr.

Børnebanditterne

Jorden rundt

Børne-/familiekoncert

19/5 2024

kl. 15.00

Hvor kommer sambaen fra? Hvordan lyder musikken i Egypten? Har Danmark sin egen musikgenre?

Jorden Rundt byder på 8 helt nye

børnevenlige sange, der hver repræsenterer et lands musikkultur.

Hør lyden af de meget forskellige eksotiske genrer og instrumenter.

På denne jordomrejse åbner vi ørerne for verdens mest markante

musikgenrer, når vi rejser fra land til land og undersøger musikken.

Vi danser flamenco i Spanien, rider på prærien i Amerika, slår på

tromme i Afrika og meget mere.

Kom hjem fra denne jordomrejse med følelsen af, at musikken i

verden er mangfoldig, som os mennesker.

Børne-/familiekoncert for børn i alle aldre, både børnehavebørn og skolebørn, og deres voksne.

Luise Føns: vokal, perkussion og mundharpe

Anders Haaber: klaver, vokal og mange andre instrumenter

Pris 55 kr. (for både børn og voksne) inkl. en forfriskning.

Lasse og Mathilde

21/5 2024

kl.19.00

I en urolig verden er der brug for at mødes, at være sammen om de budskaber der bringer fred i sjælen; et smil, latter og eftertænksomhed. 

Stemningsfulde melodier, meningsfyldte tekster og gode historier og anekdoter er Lasse &

Mathildes varemærke og garanti for en oplevelse med indhold.

Lasse & Mathilde er for længst udnævnt til ikoner i dansk musikliv af de yngre generationer, og

den folkekære duo er ganske vist bosat i Lundeborg, men kun for at komme videre ud i verden. De er danske ind til benet, ja, men henter masser inspiration fra hele verden og har været der for publikum siden 1975 i alle mulige sammenhænge.

Fra store festivaler til små klubber og foreninger, opvarmning for Bob Dylan / Santana i Parken, Gi’ en hånd til Afrika samme sted og ikke mindst Midtfyns Festival, som de var med til at starte.

Inspirationer fra New Orleans, Daniel Lanois i Kingsway Studio og samarbejdet med de bedste musikere i Danmark, har skabt den helt unikke stil der kendetegner duoen med det fynske ophav.

Og hvad får publikum så, når de forventningsfulde går til en koncert med Lasse & Mathilde – ud over violin, guitar og to varme stemmer?

Jo, de får et herligt mix af det ovennævnte – fra blues til poesi, lidt jazz, lidt rock, tekster med kant og til eftertanke, og ind imellem et par kommentarer,

der forklarer ”det hele”, løser op med underfundig humor, og som skaber en varm og dejligstemning over en koncert med spændvidde, musikalske udflugter og gedigen hygge.

Pris 215 kr. (drink og snacks inkluderet)

Koncerter 2024

Støttet af Odense Kommune, William Demant Fonden og Ballhaus

Alle koncerterne inkluderer en drink og snacks. Dørene åbner 30 min. før koncerten.

Svestar

20/2 2024

kl. 19.00

Svestar består af fire musikere, hvis samarbejde begyndte for år tilbage på Syddansk Musikkonservatorium og er kendetegnet ved en rendyrket spilleglæde, musikalsk legesyge og et stort dynamisk spænd. Fra det fabulerende og fyrige til det helt sarte og enkle. Fra det mere moderne tonesprog til det traditionelle i folkemusikken.

Musikken rummer alt fra sprudlende instrumentalnumre, til smukke ballader med et nordisk og keltisk touch, og gruppen udgav anmelderrost debutalbum i 2013 og i 2018 udgav de deres andet album "Kærligt hilset fra Ingenmandsland". Den danske folk-scene er i en rivende udvikling disse år, og Svestar er en yderst spændende del af denne udvikling. Grænserne er konstant i bevægelse for hvad folkemusik er og kan. Svestar har en musikalsk nysgerrighed, en baggrund med både klassisk musik og folkemusik og ikke mindst en stor passion for at finde nye udtryk med et solidt afsæt i traditionen.

De spiller koncerten "Åndehuller": Et åndehul er et sted at få luft! Og et åndehul er i bogstaveligste forstand et hul i isen, hvor sæler og andre arktiske dyr kan søge hen og få luft efter at have neddykket. I overført betydning er det et fristed uden for mange disciplinære begrænsninger. Vi søger hele tiden åndehuller: De rolige åndehuller i naturen, de åndehuller, som vi deler i fællesskab og åndehullerne med de nære relationer. Men vi søger og længes også efter det løsslupne festlige åndehul, det ukontrollerede og ikke mindst – det håbefulde åndehul. For sælerne er det helt afgørende, at de kan finde åndehuller, hvor de kan trække vejret. Og på samme måde er åndehullerne helt afgørende for vores evne til at trives som mennesker. Vi glæder os derfor til at præsentere en koncert, hvor vi i musikken og sangenes tekster reflekterer over netop åndehullets betydning i alle dets afskygninger. En koncert, hvor vi musikalsk kommer vidt omkring og formidler de helt tyste og inderlige fristeder vi længes efter, til det løsslupne og energiske som slippes fri når vi mødes omkring fællesskabets åndehuller.

Svestar har optrådt i mange forskellige sammenhænge rundt om i landet: kirkekoncerter, sognearrangementer, højskoler, festivaler m.m. Gruppen har to vellykkede turnéer til Japan bag sig, og har blandt andet spillet i Tokyo, Osaka og Kobe. I februar 2013 spillede Svestar i forbindelse med TV-transmissionen af Danmarks Landsindsamling i Roskilde Domkirke. Derudover har Svestar bl.a. optrådt anmelderrost i Minden i Tyskland.

Svestar består af Anne Roed Refshauge, vokal, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello og Marie Sønderby, klaver.

Denne koncert er en del af BRO-koncerterne produceret af foreningen Ballhaus. En BRO-koncert bygger bro mellem musikalske genrer eller rettere udvisker grænserne mellem musikalske genrer, udforsker og eksperimenterer.

Pris 155 kr. (drink og snacks inkluderet)

Lyrik uden ord

19/3 2024

kl. 19.00

Ny klavertrio med base i Sønderjylland. Trioen prøver at fange det melodiske fra kendte sange og pakker dem ind i personlige fortolkninger, jazz-vibes og improvisationer.

Deres repertoire spænder sig lige fra højskolesange til kendte popnumre som Danseorkestrets "Regndans" og Ulige numres "Frit land". Enkelte numre fra The Beatles og Toto sniger sig også ind.

Pris 155 kr. (drink og snacks inkluderet)

Koncerten er udsolgt!

Qvindetta

23/4 2024

kl. 19.00

Qvindetta er en klassisk blæserkvintet, som består af fem professionelle musikere. Alle fem er uddannet fra konservatorier rundt om i verden, men har nu base på Fyn i Danmark og er udøvende musikere i mange forskellige sammenhænge. Qvindetta opstod i 2011 og har siden da spillet mange koncerter og projekter og er opsøgende og aktive i det danske musikliv. Det er vigtigt for kvintetten at opretholde kendskabet de store klassikere inden for blæserkvintet-musik, samtidig med at de udforsker andre genrer og nyskrevet musik.

Ved koncerterne er det kvintettens mission at skabe en varm og vedkommende stemning, hvor publikum indføres i de spillede værker med små historiske anekdoter.

Der spilles blandt andet den helt store blæserkvintet af den danske komponist Carl Nielsen, et stykke musik som er blevet ikonisk i hele verden for netop denne sammensætning af instrumenter.

Fløjte: Ragnhildur Josefsdottir, Obo: Pina Mohs, Klarinet: Tine Maj Kofoed Antonsen, Horn: Henriette Holk, Fagot: Lars Mathiesen

Pris 155 kr. (drink og snacks inkluderet)

Koncerten er udsolgt!

Koncerter 2023

Alle koncerter inkluderer en drink og snacks. Dørene åbner 30 min. før koncerten.

Julekoncert med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard

17/12 2023

kl. 19.00

OBS! Denne julekoncert var først annonceret med duoen Lasse og Mathilde, men pga. sygdom er koncerten erstattet med Kaya Brüel og Ole Kibsgaards julekoncert. Bemærk at tidspunktet er kl. 19.00 (ikke kl. 15, som først annonceret)

Når du køber din billet kan det ske at der stadig står navnet Lasse og Mathilde på billetten, men denne billet gælder til denne koncert med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard d. 17. dec. kl. 19.00 i MUSIKiKANTEN.

Julekoncert med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard:

Det musikalske makkerpar kendt fra “Morgensang på DR”1, giver en stemningsfuld og hyggelig julekoncert. Med et bredt udvalgt af julens bedste sange og salmer, vil der med garanti være noget for en hver smag og synge med på. Dem vi synger om træet juleaften, de smukke vi synger i kirken, de sjove gamle danske og de fine amerikanske juleklassikere. Det hele tilsat et drys musikalsk stjernestøv, i duoens egne fortolkninger.

Få en smagsprøve på din favorit streamingtjeneste, og lyt til Kaya Brüel og Ole Kibsgaard’s helt nye indspilninger, af fem gamle salmer på albummet,

DEJLIG ER JORDEN.

Koncerten er udsolgt!

Basco

29/8 2023

kl. 19.00

Med virtuositet, nærvær og pulserende energi tager det prisvindene folk og roots band Basco dig

med på en autentisk, musikalsk rejse. De forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk,

keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen, originale lyd med sprøde

arrangementer og intensitet i særklasse.

Bascos sublime sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-

festivaller og begejstret publikum med deres komplekse variation af musikalske fortællinger, der

rummer alt fra medrivende, sveddryppende rytmer til melankolske, betagende sange – fælles for

dem alle er, at musikken og fortællingen er i centrum.

Basco favner bredt og leverer altid den ypperste koncertoplevelse, uanset hvilken konstellation

de optræder i - som kvartet, som solister med DR Big Bandet, sammen med den dansk/norske

sangerinde Jullie Hjetland eller i en anden sammenhæng.

De fire musikere, der hver især virtuost repræsenterer deres instrument, smelter sammen til en

sjælden enhed og som publikum bliver du båret ind i en verden af rå energi og smuk samklang.

Villads Hoffmann: Cittern

Anders Ringgaard Andersen: Accordion, trombone

Andreas Tophøj: Violin, viola

Hal Parfitt-Murray: Violin, viola, mandolin, lead vocals

Læs mere om Basco på hjemmesiden: https://www.bascomusic.com/

Koncerten er udsolgt!

Ulrika Rosdahl Quartet

26/9 2023

kl. 19.00

Ulrika Rosdahl Quartet bevæger sig i det nordiske visejazz-univers, hvor de mødes i en musikalsk leg der krydser grænsen mellem den traditionelle visetradition og egne fortolkninger af nordisk jazz med stor respekt for det originale materiale. Ulrika er født og opvokset i Stockholm og inviterer publikum på en musikalsk og personlig rejse op gennem det svenske landskab hvor hun byder på klassikere fra den svenske sangskat, melankolske klange og lander i Danmark med nogle håndplukkede danske perler. Med sig på scenen har hun Bjørn Krog Thesbjerg på flygel, Poul Find på kontrabas og Christoffer Kjærulff Find på saxofon.

Koncerten er udsolgt!

Domino Ensemble

31/10 2023 kl. kl. 19.00

Domino Ensemble er et klassisk ensemble, som består af fem musikere og fem instrumenter – obo, klarinet, horn, fagot og klaver. I foråret 2021 fandt musikerne sammen om at spille noget af deres yndlingsmusik, nemlig to værker af henholdsvis W.A. Mozart og L. Beethoven for netop denne konstellation. Lige siden har de givet koncerter rundt omkring i Danmark, og de tilføjer løbende nye værker til repertoiret. I foråret 2023 uropførte de værket 'Kyiv', som er skrevet af John Kristensen særligt til ensemblet. Konstellationen med klaver og blæsere åbner også døren til en rigdom af kammermusik for duo, trio og kvartet.

Læs mere om ensemblet Domino Ensemble på hjemmesiden:

https://dominoensemble.dk/

Koncerten er Udsolgt!

Via Artis Konsort

28/11 2023

kl. 19.00

Et musikalsk juleprogram med inspiration fra middelalderens livsbekræftende musik. Der er skrevet ufattelig megen smuk musik til julehøjtiden, og middelalderens julemusik har en helt særlig festlig, stemningsfuld og folkelig karakter. Det er ikke tilfældigt at mange af vores smukkeste julesalmer netop stammer fra perioden før reformationen.

Musikken er sammensat af tidlig julemusik fra hele Europa, og koncerten rammes ind af korte julefortællinger og anekdoter fra flere lande.

Instrumenterne i denne koncert er en god blanding af tidlige instumenter fra middelalder- og baroktid og mere moderne klassiske instrumenter, så ensemblet blander de forskellige tidstypiske lyde til deres eget udtryk.

Blandt andet medvirker instrumenterne sang, organetto, citole, oud, bas, klarinet og slagtøj.

Læs mere om ensemblet Via Artis Konsort på hjemmesiden: https://musica.nu

Koncerten er udsolgt!

MUSIKiKANTEN v. Tine og Ulrik Kofoed Antonsen, Stenløse Bygade 14, 5260 Odense S, Danmark

tlf.: 22929136, mail: musikikanten@gmail.com